Van saját recepted?

Pulykahúsos piláf

Pulykahúsos piláf
Könnyű
31-60 perc
4 fő
301-500 Forint
Hozzávalók:
Rizzsel és friss zöldségekkel tálaljuk! Mesés nyári lakoma és még a kalóriákat sem kell számolgatnunk.

1. A húst felkockázzuk, a hagymát és a sárgarépát pedig vékony szeletekre vágjuk.

2. Olajon dinszteljük meg a hagymát, majd adjuk hozzá a húst, és kis ideig pirítsuk együtt.

3. Egészítsük ki a sárgarépával, s fedő alatt 5 percig pároljuk.

4. Fűszerezzük az ételt, sózzuk és borsozzuk is meg.

5. Öntsük fel annyi forró vízzel, hogy a húst ellepje. Takaréklángon, fedő alatt 20-25 percig főzzük.

6. Jöhet a készülő piláfhoz a rizs! (Összekeverni nem kell!)

7. Most úgy öntsük hozzá még vizet, hogy a rizst 2 cm-rel ellepje.

8. Továbbra is takaréklángon, továbbra is fedő alatt kb. 30 percig főzzük, akkorra minden eleme puhára fő.

9. Tálalás előtt keverjük egybe a húst és a rizst. Kínáljunk mellé friss zöldségeket: paradicsomot, hagymát, salátát, uborkát.

Forrás: vk.com
Címkék: főételek, hús
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/55214/pics/lead_800x600.jpg
főételek,hús
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?