Van saját recepted?

Krumplikéregben sült karfiolos hús

Krumplikéregben sült karfiolos hús
Könnyű
31-60 perc
4 fő
301-500 Forint
Hozzávalók:
A töltelékhez:
Ez aztán az igazán minden egyben! Krumpli, hús, zöldség, mi kell még egy tökéletes fogáshoz?

1. Tegyük fel főni sós vízbe a krumplit. Szedjük rózsáira, daraboljuk a karfiolt, forró olajon süssük pár percig, majd öntsük rá kevéske vizet, és lefedve hagyjuk öt percig. Akkor szedjük ki egy tálra.

2. A felaprított hagymát és a darált húst együtt pároljuk néhány percig.
Keverjük hozzá a karfiolt.

3. A megfőtt krumpliról öntsük le a vizet, pürésítsük, majd a vajjal és a beleütött tojással keverjük ki.

4. A liszt hozzáadásával alakítsuk könnyű, formálható tésztává. (Ha túl lágy lenne, nyugodtan növeljük a liszt mennyiségét.)

5. Zsiradékkal kikent sütőformába nyomkodjuk a krumplis tésztát úgy, hogy kis pereme is legyen. Ráterítjük a húsos - karfiolos tölteléket, kicsit meg is nyomkodhatjuk.

6. Jöhet az öntet: a két tojással összekevert tejföl! Annak tetejére a karikára vágott paradicsom, s legvégül a reszelt sajt.

7. 200 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsül ez a nagyon ízletes rakott étel.

Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/52577/pics/lead_800x600.jpg
darált hús,főételek,krumpli
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?