Van saját recepted?

Indiai lepényke

Indiai lepényke
Könnyű
31-60 perc
8 fő
0-100 Forint
Hozzávalók:
  • 1 pohár meleg víz
  • 1/4 pohár cukor
  • 1 ek. instant élesztő
  • 1 tojás
  • 3 ek. tej
  • 2 tk. só
  • 3 1/2 pohár liszt
Igazán különleges keleti köret húsokhoz, szaftos zöldségételekhez, de csak úgy magában is finom csemege.

1. A meleg vízben elkeverjük az élesztőt, megcukrozzuk, és kb. 10 percig habverővel verjük, míg hólyagocskák, buborékok jelennek meg a felszínén.

2. Egy másik edényben felverjük a tojást a tejjel, megsózzuk, apránként beledolgozzuk a lisztet.

3. Az élesztős keverékkel tésztává gyúrjuk. Mégpedig liszttel meghintett gyúródeszkán, lisztes kézzel. Előírásosan: szépen, lassan, szeretettel gyúrjuk a tésztát.

4. Kivajazott tálkában, letakarva, szoba hőmérsékleten kelesztjük 1 óra hosszat.

5. A megkelt tésztát 10-15 cipóba szaggatjuk, formáljuk. Megint letakarjuk, most 15 percig kelesztjük.

6. Ez idő alatt a sütőt a legnagyobb fokozatra állítjuk (260 fok).

7. A cipókat szép vékony lepénnyé nyújtjuk.

8. Fóliát terítünk a sütőrácsra, és 2-3 perc alatt megsütjük a lepény egyik, majd 2-3 perc alatt a másik oldalát.

9. Pirosra sült, hólyagos, különleges lepénykét tálalhatunk az asztalra. (A maradékot szorosan csomagoljuk fóliába, így megőrzi frissességét.)

Forrás: vk.com
Címkék: köret, lepény
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/56946/pics/lead_800x600.jpg
köret,lepény
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?