Van saját recepted?

Nyári töltött káposzta másképp

Nyári töltött káposzta másképp
Könnyű
61-120 perc
8 fő
101-300 Forint
Hozzávalók:
Sokféleképpen készítik a nyári töltött káposztát. Nekem ez a kedvencem, és hátha neked is az lesz. Egy próbát megér.

1. A sárgarépát nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le, a hagymát vágjuk apró kockákra. Serpenyőben, kevés forró olajon mindegyiket megdinszteljük egy kicsit.

2. Mélyebb tálba tesszük a darált húst, hozzáadjuk a rizst, a párolt zöldségeket, megsózzuk, borsozzuk, majd jól összekeverjük az alapanyagokat.

3. A kínai kelt megmossuk, a torzsáját kivágjuk, aztán pár pillanatig forrásban lévő vízben blansírozzuk.

4. Leveleire szedjük, s mindegyik levél közepére hústölteléket halmozunk. Aztán a levélszéleket ügyesen behajtogatva/aláhajtogatva rögzítjük a tölteléket.

5. Lábasba sorakoztatjuk a töltött káposztákat, teszünk rá 1-2 babérlevelet, pár szem borsot, s leöntjük a tejfölben elkevert sűrített paradicsomos szósszal.

6. Takaréklángon, fedő alatt kb. 60 percig főzzük, pároljuk.

7. Forrón tálaljuk. Díszíthetjük bármiféle aprított zölddel.

Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/50703/pics/lead_800x600.jpg
főételek,magyaros étel
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?