Van saját recepted?

Paradicsomos töltött káposzta

Paradicsomos töltött káposzta
Könnyű
61-120 perc
8 fő
301-500 Forint
Hozzávalók:
Első blikkre furcsa lehet, de ezt a töltött káposztát nem főzni, hanem sütni kell. Végeredményben viszont éppen olyan finom, mint az általunk ismert verzió.

1. A megfőtt, kihűlt rizst keverjük a darált húshoz, dolgozzuk bele a tojást, a finomra reszelt hagymát, majd sóval, borssal ízesítsük.

2. Vágjuk ki a káposzta torzsáját. Egy nagy lábasban forraljunk vizet, ebbe eresszük a fej káposztát. Néhány perc forralás után már leválnak a levelek, egyesével le tudjuk szedni a töltött káposztához szükséges mennyiséget (Töltés előtt érdemes kivágni a vastagabb ereket is.)

3. A levelekre helyezzünk 1-2 evőkanálnyi tölteléket, arra pár szelet paradicsomot (ettől lesz finom szaftos az étel). Csavarjuk be a káposzta végeit. Szorosan fektessük őket egy tepsibe, tetejüket kenjük meg a tejföl és a ketchup keverékével.

4. 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig készítsük. A sütési idő természetesen függ a töltött káposzták nagyságától, tarthat tovább is. Tálaláskor díszítsük pár szál kaporral.

Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/57705/pics/lead_800x600.jpg
darált hús,főételek,káposzta
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?