Van saját recepted?

Baklava

Baklava
Könnyű
61-120 perc
8 fő
301-500 Forint
Hozzávalók:
Görögország és Törökország klasszikus, sőt, mondhatnánk kultikus édessége. Aki egyszer megkóstolta, örökre a rabja marad.

1. Oldjuk fel a langyos tejben az élesztőt, üssünk hozzá 2 tojást öntsük bele a meleg vaj felét, sózzuk meg, színesítsük csipetnyi sáfránnyal. Adjuk hozzá a lisztet, s állítsunk össze belőle finom, nyújtható tésztát. Egy-másfél órát pihentessük.Ezután osszuk 12 részre, közülük kettő kissé nagyobb legyen a többinél.


2. A diót daráljuk meg, s keverjük össze 1 pohár porcukorral, a vaníliával és a maradék sáfránnyal.

3. Az egyik nagyobb tésztadarabot nyújtsuk ki 1/2 mm vékonyságú lappá, s magas falú tepsi aljára egyengessük. Kenjük meg vajjal. Nyújtsunk vékonyra egy másik tésztadarabot, ezt helyezzük az előzőre, vajazzuk meg, és 3-4 mm-es rétegben terítsük be diós töltelékkel. Amíg tart a tészta és a töltelék, ezt az elvet kövessük. Az utolsó, fedő réteg a másik nagyobb darab tészta legyen.

4. A sütésre váró baklavát vágjuk 10x4 cm-es rombusz alakú darabokra, kenjük meg tojássárgával, és mindegyik rombusz közepére helyezzünk egy szem mogyorót vagy mandulát.

5. 180-200 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig süssük. Ez idő alatt 1 pohár porcukorból és 1 pohár forró vízből készítsünk szirupot, öntsük le vele a kész süteményt, majd 7 percre dugjuk vissza még a sütőbe. Igazi keleti csemege a baklava!

Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/57717/pics/lead_800x600.jpg
édességek,sütemény
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?