Van saját recepted?

Gombás-sonkás fettuccini

Gombás-sonkás fettuccini
Könnyű
16-30 perc
2 fő
301-500 Forint
Hozzávalók:
  • 250 gr fettuccini tészta
  • 100 gr gomba
  • 100 gr sonka
  • 50 gr vaj
  • 200 gr 20%-os tejszín
  • 1 1/2 ek. liszt
  • parmezán
  • 2 tk. étolaj
  • petrezselyemzöld
Szaftos, olaszos főétel, ami az egész család tetszését el fogja nyerni, ezt garantálom!

1. Bő, forró, sós és 2 ek. olajjal elkevert vízben megfőzzük a fettuccinit. Olaszosan, azaz al dente.

2. A gombát felszeleteljük, és kevés vízben 10-15 percig pároljuk.

3. A szószhoz serpenyőben felmelegítjük a vajat, megfuttatjuk rajta a lisztet. Sózás után felöntjük a tejszínnel. Pár pillanat múlva, kis lével együtt, átszedjük bele a gombát. A csíkokra vágott sonka is kövesse.

4. A kész szószt ráöntjük a tésztára, megszórjuk a parmezánnal, és aprított zöldpetrezselyemmel díszítjük.

Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/57965/pics/lead_800x600.jpg
főételek,gombás,sonkás,tészta
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?