Van saját recepted?

Grúz fűszeres csirke

Grúz fűszeres csirke
Könnyű
31-60 perc
6 fő
301-500 Forint
Hozzávalók:
Ízletes, omlós csirke pazar szósszal beborítva egyenesen Grúziából.

1. Vágjuk ketté a csirkét. A belsőségeket távolítsuk el, és klopfolóval kissé lapogassuk el a húst.

2. Sózzuk meg, majd mindkét darabot kenjük be adzsikával.

3. Serpenyőben hevítsünk olajat, tegyük bele a két fél csirkét, és feltétlenül fedjük be az edényt. Pirítsuk át az egyik, majd a másik oldalon a húst. 15-15 perc kb. a sütési idő.

4. A szinte kész csirkét emeljük ki deszkára, daraboljuk fel. Tegyük át egy sütőedénybe.

5. Következik a szósz elkészítése. Serpenyőben olvasszuk fel a vajat, alacsony hőfokon süssük meg rajta az átpréselt fokhagymát. Sóval ízesítsük. Öntsük fel a tejjel, forraljuk fel, utána pár percig takaréklángon sűrűsítsük.

6. A kész szósszal borítsuk be a csirkét. 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süssük készre.

Forrás: vk.com
Címkék: csirke, főételek
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/57951/pics/lead_800x600.jpg
csirke,főételek
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?