Van saját recepted?

Spenótos krumplifelfújt

Spenótos krumplifelfújt
Könnyű
31-60 perc
4 fő
101-300 Forint
Hozzávalók:
Ez az étel önmagában is finom, de tálalható friss zöldségekkel vagy salátával is.

1. A krumplit hámozás után kockázzuk fel, majd főzzük készre.


2. A sajtot reszeljük le. A hagymát vágjuk félkarikára vagy ellenkezőleg: nagyon apróra. Ki hogy szereti. A fagyasztott spenótot olvasszuk fel, ha gyorsítani akarjuk a folyamatot, forró vízben mossuk meg. Ha egészek a levelek, daraboljuk fel.

3. Kevés olajon dinszteljük meg a hagymát, aztán 5 percre adjuk hozzá a spenótot is. Egyelőre tegyük félre.

4. A pürésített krumplihoz keverjük a reszelt sajtot és a vajat, majd sózzuk, fűszerezzük ízlés szerint.

5. Egy sütőformát kenjünk ki olajjal. Terítsük bele a sajtos krumpli felét. Arra halmozzuk a hagymás spenótot. Borítsuk be a maradék krumplival, és szórjuk meg némi reszelt sajttal.

6. 200 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc a sülési ideje.

Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/57978/pics/lead_800x600.jpg
felfújt,főételek,krumpli,spenót
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?