Van saját recepted?

Gyors krumplilepény

Gyors krumplilepény
Könnyű
16-30 perc
2 fő
101-300 Forint
Hozzávalók:
Önmagában is kitűnő csemege, de fogyaszthatjuk sós, vagy akár édes feltéttel és húsok köreteként is.

1. Sós vízben készre főzzük a krumplit, levét leöntve összetörjük, pürésítjük. Keverjünk el benne egy kis olívaolajat.

2. A sütőporral, sóval elegyített liszttel könnyű tésztát készítünk belőle.

3. A tésztát két részre osztjuk. Kézzel mindegyiket kerek, 7-8 mm-es formára nyomkodjuk. Azokat négy cikkbe vágjuk.

4. Kiolajozunk egy serpenyőt, és a lepények mindkét oldalát arany színűre sütjük a forró edényben.

5. Magában is kitűnő étel, de tálalható kaviárral, tejföllel, lekvárral is.

Forrás: vk.com
Címkék: köret, krumpli, lepény
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/57699/pics/lead_800x600.jpg
köret,krumpli,lepény
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?