Van saját recepted?

Ukrán borscs

Ukrán borscs
Könnyű
31-60 perc
4 fő
301-500 Forint
Hozzávalók:
A mi ízlésvilágunknak kissé furcsa lehet az ukránok és az oroszok klasszikus nemzeti étele, de isteni finom, ezért érdemes kipróbálni!

1. A megmosott, egyben hagyott húst öntsük fel annyi vízzel, amennyi kell majd a leveshez. Mikor felforr a víz, takaréklángon főzzük puhára a húst, aztán vegyük ki a levesből.

2. A sós lébe tegyük bele a felkockázott krumplit, s 10-12 percig főzzük.

3. A felaprított hagymát és sárgarépát kevés olajon pirítsuk meg, majd öntsük a levesbe. Ugyanekkor egészítsük ki a borscsot a szép szálasra vágott káposztával.

4. Serpenyőben, kevéske olajon pár percig dinszteljük a reszelt céklát is, majd ízesítsük ecettel. 5 perc párolás után keverjük hozzá a sűrített paradicsomot, azzal hagyjuk kis ideig a tűzön.

5. Mehet a levesbe, s utána a darabokra vágott hús is.

6. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk a levest, tegyünk bele zúzott fokhagymát, pici cukrot. 7-10 perc alatt főzzük össze a hozzávalókat.

Forrás: vk.com
Címkék: levesek
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/57992/pics/lead_800x600.jpg
levesek
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?