Van saját recepted?

Padlizsános előétel

Padlizsános előétel
Könnyű
31-60 perc
6 fő
301-500 Forint
Hozzávalók:
Kiváló előétel, csak figyeljünk oda, hogy ne együnk sokat belőle, mert igazán laktató. Még a végén nem marad hely a fő fogásoknak...

1. A padlizsán szárát eltávolítjuk, a gyümölcsöt kettévágjuk. (Ha kicsi, nem is kell felezni.)

2. A fokhagymagerezdeket hosszában elvágjuk, ezekkel fogjuk megspékelni a padlizsánokat. Tálkában besózzuk.

3. A padlizsán húsába egészen az aljáig éles késsel bevágásokat ejtünk, e résekbe szúrjuk a sós fokhagymadarabokat. Ha elbírjuk, a változatosság kedvéért tehetünk bele csípős paprikacsíkokat is.

4. A paradicsomokat egyforma apró darabokra vágjuk. (Aki a héját nem szereti, forró vízben megfürdetve, lehúzhatja.)

5. A tűzdelt padlizsánokat, ügyesen egymás mellé, mély fazékba állítjuk. Semmi nem kell az aljára!

6. Ráöntjük a paradicsomot, s úgy rendezzük el, hogy a padlizsánok közét is kitöltsék.

7. Fedővel letakarjuk az edényt, és közepes lángon 20 percig főzzük. Ez idő alatt a paradicsom kiadja a levét. 20 perc után megsózzuk, megcukrozzuk, s beleöntjük az olajat is.

8. Újabb 20 perc fedő alatti fövés következik.

9. Amikor a tűzről levesszük az edényt, kihűtjük, majd egy éjszakára hűtőbe irányítjuk az ételt. A tűzdelt padlizsán ugyanis hűtve az igazi. Tálaláskor kisebb darabokra vághatjuk, levét pedig külön is felhasználhatjuk.

Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/57987/pics/lead_800x600.jpg
előételek,padlizsán
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?