Van saját recepted?

Tűzdelt sertéstarja

Tűzdelt sertéstarja
Könnyű
61-120 perc
4 fő
301-500 Forint
Hozzávalók:
Ha az értelmező kéziszótárt a sült hús fogalmánál felütjük, ezt az egyszerű, de nagyszerű malacságot fogjuk megtalálni.

1. Az egyben hagyott húst mossuk meg, majd törölgessük szárazra. A fokhagymát hosszában vágjuk vékony csíkokra. A húst éles késsel szurkáljuk meg, a résekbe tűzdeljük fokhagymát.

2. Állítsuk össze a fűszeres keveréket: a fokhagymát préseljük át, keverjünk hozzá őrölt babérlevelet, sót, borsot. Kenjük be vele alaposan a tarját, majd egy éjszakára állítsuk hűtőbe.

3. Ezután tekerjük szorosan alufóliába, s mehet a sütőbe. 170-180 fokon 1 - 1.5 óráig süssük.

4. Csak hidegen lehet szépen szeletelni, ezért a tálalással várni kell. Bármiféle zöldség- vagy gyümölcskörettel nagyon finom.

Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/57975/pics/lead_800x600.jpg
főételek,hús,sertés,sült
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?