Van saját recepted?

Cukros kalács

Cukros kalács
Könnyű
31-60 perc
4 fő
301-500 Forint
Hozzávalók:
  • 250 gr liszt 
  • 100 gr vaj a tésztába
  • 2 tojás
  • 15-20 gr élesztő
  • 1/2 tk. só
  • 100 ml tej
  • 2 ek. cukor
A tetejére:
  • 100-150 gr cukor
  • 50 gr vaj
  • 200 ml 33%-os tejszín
Igen, beismerem, nem ez a legdiétásabb sütemény a világon, de néha kicsit azért megszeghetjük a szabályokat, nemde?

1. A meleg tejben felfuttatjuk az élesztőt, aztán beleütjük a tojást, hozzáadjuk a sót, cukrot és a liszt felét. A maradék lisztet elmorzsoljuk a hideg vajjal, ezt így dolgozzuk az előbbi alapba. Amikor kidolgoztuk a kalácstésztát, meleg helyre tesszük kelni. (kb. 30 perc)

2. Magas falú, kivajazott tepsibe öntjük a tésztát. Ismét pihentetjük.

3. Amikor feljött, ujjainkkal a tetején kis mélyedéseket nyomunk. A hűtőből kivett vajat összekeverjük a cukorral, megszórjuk vele a kalács tetejét.

4. 180 fokos sütőben 30 percig sütjük.

5. Amikor kész, a sütőből kivéve meglocsoljuk a tejszínnel (nem biztos, hogy kell az összes!), és 10 percre még visszadugjuk.

6. Szép színt kap a kalácsunk. A belseje foszlós lesz, a héja ropogós.

Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/57976/pics/lead_800x600.jpg
édességek,sütemény
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?