Van saját recepted?

Franciás sajtleves

Franciás sajtleves
Könnyű
31-60 perc
6 fő
301-500 Forint
Hozzávalók:
Igazán lélekmelengető sajtos húsleves az esős őszi napokra.

1. 3 literes fazékba tegyük a húst, öntsük fel vízzel. Amikor a víz felforr, ízesítsük teáskanálnyi sóval, pár szem illatos fekete borssal, 2-3 babérlevéllel. A forrástól számított 20 perc után emeljük ki a húst a léből.

2. A krumplit kockázzuk fel, a hagymát is, a sárgarépát pedig szép szálasra reszeljük le. A kissé meghűlt húst szeljük falatnyi darabkákra. A sajt ízlés szerint lereszelve vagy apróbb kockákra vágva kerül majd a levesbe. (Ez utóbbi mutatósabb.)

3. A feldarabolt krumplit 5-7 percre eresszük a forró vízbe. Amíg fő, kevés vajon dinszteljük meg a hagymát és a sárgarépát. Sózzuk, borsozzuk meg. Öntsük a levesbe, s 5-7 percig főzzük együtt a krumplival.

4. Tegyük vissza a levesbe a húst is. Kis ideig összefőzzük a zöldségekkel.
Végül egészítsük ki a sajttal, de ekkor már vegyük le az edényt a tűzről.

5. Vágott kaporral vagy petrezselyemzölddel szórjuk meg. Pirított zsemlekockával is gazdagíthatjuk a levest.

Forrás: vk.com
Címkék: csirke, levesek, sajt
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/57957/pics/lead_800x600.jpg
csirke,levesek,sajt
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?