Van saját recepted?

Harcias májas guriga

Harcias májas guriga
Könnyű
31-60 perc
4 fő
301-500 Forint
Hozzávalók:
Bevallom őszintén, kissé macerás tökéletesen elkészíteni a gurigákat, de ki tudna egy ilyen látványos és ízletes ételnek ellenállni?

1. A májat tisztítsuk meg a hártyáktól és az inaktól. Daraboljuk fel, és daráljuk le húsdarálón. Keverjük hozzá a tojásokat, a lisztet, sózzuk, borsozzuk, és dolgozzuk egynemű masszává. Sűrű állagú "tésztánk" lesz.

2. Étolajjal megkent serpenyőben süssünk belőle vékony palacsintákat.

3. Egy másik serpenyőben dinszteljük meg a félkarikára vágott hagymát, aztán dobjuk mellé a felszeletelt gombát. Addig pároljuk, míg a gomba elkészül.

4. Egy-egy palacsintát rakjunk körbe egy réteg reszelt sárgarépával, annak tetejére jöhet némi hagymás gomba.

5. Tekerjük fel a májas palacsintákat. Minden palacsintát szorosan csavarjunk folpack fóliába, s így tegyük legalább fél órára hűtőbe.

6. Amikor megszilárdult a töltelék, vegyük le a fóliát, a roládokat karikázzuk fel, s ha van, szúrjuk át műanyag kardocskákkal (e miatt lett a neve harcias). Így biztosan nem fog szétesni a palacsintagurigánk.

Forrás: vk.com
Címkék: főételek, máj, tészta
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/57967/pics/lead_800x600.jpeg
főételek,máj,tészta
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?