Van saját recepted?

Húsrolád sajtmártással

Húsrolád sajtmártással
Könnyű
61-120 perc
4 fő
500 Forint felett

Hozzávalók

  • 750 gr darált hús
  • 1 tojás
  • 1 zsömle
  • 1 hagyma
  • só, bors
  • zöldpetrezselyem
  • 8-10 káposztalevél
  • 8 szelet bacon szalonna
  • 3 ek. olívaolaj
  • 3 ek. liszt
  • 250 ml tej
  • 250 ml húsleves vagy víz
  • pici szerecsendió
  • 130 gr kemény sajt

Nagyon tápláló, finom étel. Könnyen hozzáférhető összetevőkből áll, a legfinomabb benne a süléskor képződő sajtmártás.

1. A zsömlét áztassuk be, majd nyomkodjuk ki a levét.

2. A káposztalevelet tisztítás után sós vízben 5-7 percig forrázzuk, aztán hideg vízzel öblítsük, szűrőn csepegtessük le a nedvességet.

3. A darált húsba dolgozzuk bele az aprított hagymát, az összenyomkodott zsemlét, tojást. Sózzuk, borsozzuk, ízesítsük mustárral, petrezselyemzölddel.
Hengerré formálva egy tűzálló tálba helyezzük.

4. A henger forma húst káposztalevelekbe bugyoláljuk, jó duci lesz! Ezután következik a bacon réteg. A becsomagolt húst előmelegített sütőben 150-175 fokon kb. 45 percig süssük.

5. A szószt a következőképpen készítsük el. Serpenyőben forrósítsuk meg a vajat, a lisztet futtassuk meg benne, öntsük fel gyorsan hideg tejjel, adjuk hozzá a húslevest. Forraljuk fel, és 5 percig főzzük a mártásalapot. Akkor tegyük bele a sajt 2/3-át, hagyjuk, hogy elolvadjon benne. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítsük.

6. Öntsük a szószt a kész húsra, a maradék sajtot hintsük a tetejére.
Újabb 20 percre még ezzel süssük.

Forrás: vk.com

Címkék: darált hús, sajt, szósz
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/46787/pics/lead_800x600.jpg
darált hús,sajt,szósz
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?