Van saját recepted?

Kenyérlepény

Kenyérlepény
Könnyű
31-60 perc
6 fő
101-300 Forint
Hozzávalók:
  • 1/2 l meleg víz
  • 1 tk. só
  • 1 tk. élesztő
  • liszt (amennyit a víz felvesz)
  • cukor ízlés szerint
Végtelenül egyszerű tészta, ropogós lepény, tökéletes köret egy jó pörkölt, vagy gulyásleves mellé.

1. Nagyon egyszerű a tészta: a hozzávalókat fakanállal finom állagú tésztává keverjük, és 2 órára meleg helyre állítjuk, duplájára kelesztjük.

2. Amikor feljött a tészta, még egyszer átdagasztjuk, és egy nagyobb, zsiradékkal kikent vastag falú serpenyőbe egyengetjük.

3. Nagyon alacsony hőfokon süssük: fél óráig az egyik, majd a másik oldalán. Szép piros lesz a külseje, kívánatos, foszlós a belseje.

Forrás: vk.com
Címkék: köret, lepény
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/57961/pics/lead_800x600.jpg
köret,lepény
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?