Van saját recepted?

Oszét sajtos-zöldséges lepény

Oszét sajtos-zöldséges lepény
Könnyű
61-120 perc
4 fő
301-500 Forint
Hozzávalók:
  • 150 gr kapor
  • 150 gr zöldhagyma
  • 100 gr tejföl
  • 50 gr vaj
  • 150 gr oszét sajt (zsíros juh-, kecske-  vagy tehénsajt)
  • 7 gr instant élesztő
  • 250 ml kefir
  • 1/2 tk. só
  • 2 pohár liszt
Hosszú előkészület után viszonylag rövid időn belül nagyon ízletes lepény az eredmény!

1. Az élesztőt futtassuk fel fél pohárnyi kefirben.

2. Egy nagyobb edénybe tegyük a lisztet, sózzuk meg, majd a halom közepébe csináljunk egy kis gödröcskét. Lassan csorgassuk bele a maradék kefirt, a felfuttatott élesztőt és az olvasztott vajat. Dagasszuk könnyű tésztává, s letakarva 1 1/2 - 2 órát kelesszük meleg helyen duplájára.

3. Következzék a töltelék összeállítása. A megmosott, leszárított kaprot és zöldhagymát vágjuk nagyon apróra. A nagy lyukú reszelőn lereszelt sajtot keverjük össze a zöldséggel. Jöhet bele a tejföl. Sózzuk meg.

4. Nyújtsuk ki 1 - 1.5 cm vastagságúra a kelt tésztát. Kenjük rá a tölteléket úgy, hogy a széleket 2 - 3 cm-re hagyjuk szabadon.

5. Most bezárjuk a tölteléket: kicsit húzzuk meg a tésztaszélet, s fokozatosan irányítsuk középre. Nedves kézzel dolgozzunk!

6. Igazítsuk el a tészta alatt a tölteléket, majd zsiradékkal kikent kerek edénybe tegyük. Még egyszer nyomkodjuk egyenletesre. A lepény kb. 1.5 - 2 cm vastag legyen csak. Közepére ujjunkkal nyomjunk kis mélyedést, állítsunk bele pici papírhengert, ez vezeti el a keletkező gőzt.

7. 200 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt enyhén arany színűre sül. Kis idő múlva kenjük át a tetejét vajjal. Melegen kínáljuk.

Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/57712/pics/lead_800x600.jpg
főételek,lepény,sajtos
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?