Van saját recepted?

Hússal töltött kefires pirog

Hússal töltött kefires pirog
Könnyű
31-60 perc
4 fő
301-500 Forint
Hozzávalók:
Szaftos, ízletes, húsos egytálétel, amit könnyedén feldobhatunk egy kevés tejföllel.

1. A finomra reszelt hagymát és a darált húst együtt készre pirítjuk, pároljuk.

2. A tojást a sóval és a cukorral felverjük.

3. A szódabikarbónát feloldjuk a kefirben, és a tojásos masszához öntjük.

4. Belekeverjük a lisztet, utána a szoba hőmérsékletű vajat, s az egészet lágy tésztává dolgozzuk ki. Pár percig pihentetjük.

5. Egy 26 cm átmérőjű formát kivajazunk, vagy kibélelünk sütőpapírral. Beleöntjük a tészta felét, és elosztjuk rajta a tölteléket. Aztán befedjük a tészta másik felével. A pirog tetejét megszórjuk parmezánnal.

6. 180 fokra felmelegített sütőben 40-45 perc a sütési ideje.

7. Tálaláskor a szeletek mellé kínálhatunk tejfölt.

Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/57707/pics/lead_800x600.jpg
darált hús,főételek,kefíres,pirog
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?