Van saját recepted?

Zöldséges hústorta

Zöldséges hústorta
Könnyű
31-60 perc
10 fő
301-500 Forint
Hozzávalók:
A töltelékhez:
Íme a tökéletes megoldás arra, ha megmaradna a sült hús egy-egy családi összejövetelről. Csináljunk tortát belőle!

1. A hagymát együtt daráljuk le a hússal. Keverjük össze a tojással, a tejjel, liszttel, és sózzuk, borsozzuk meg. Ha túl híg, tegyünk még hozzá lisztet, ha túl kemény, lágyítsuk egy kis tejjel.

2. Olajozzunk ki egy serpenyőt, és a lapos, palacsinta nagyságúra ellapított húst egyesével süssük ki. A húslepények mindkét oldalát közepes hőfokon süssük készre. A receptben jelzett adagból 10-12 "tortalap" lesz.

3. A töltelékhez való felaprított hagymát és a reszelt sárgarépát pároljuk készre, s tegyük félre hűlni. Ezután keverjük el a majonézzel, az aprított kapor felével, a zúzott fokhagymával, és ízlés szerint sózzuk meg.

4. Mindegyik húslepényre kenjünk ebből a töltelékből, s torta formát képezzünk a hozzávalókból. Az utolsó rétegre majonéz kerüljön és díszítésként kapor. Két órára állítsuk hűtőbe.

Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/57953/pics/lead_800x600.jpg
főételek,hús,torta,zöldség
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?