hirdetés
Van saját recepted?

Gombás palacsintatorta

Gombás palacsintatorta
Könnyű
31-60 perc
4 fő
301-500 Forint
Hozzávalók:
Igazán különleges tésztaétel hétköznapi hozzávalókból.

1. Mély edénybe öntsük a lisztet, sózzuk, cukrozzuk, és mehet hozzá 2 db felvert tojás.

2. Lassanként csorgassunk bele 1 pohár tejet, verjük egybe a masszát.

3. Pici pihentetés után 10-12 palacsintát süssünk a tésztából.

4. A felszeletelt gombát 5-6 percig pároljuk, sózzuk, borsozzuk meg, keverjünk hozzá 1 db felvert tojást, s gazdagítsuk a reszelt sajttal.

5. Egy zsiradékkal kikent kerek formába sorban rakjuk le a palacsintákat, mindegyiket megkenve a gombás töltelékkel. Legfelül palacsinta legyen.

6. Öntsük le a félkész tortát tojásos-tejes keverékkel (ez a maradék 2 tojás és a fél pohár tej elegyéből áll), forgácsoljunk rá vajdarabkákat, és 20-30 percig süssük 180 fokra felmelegített sütőben. Vágott kaporral díszítsük a tetejét.

Forrás: vk.com
Címkék: főételek, gomba, gombás
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/57701/pics/lead_800x600.jpg
főételek,gomba,gombás
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?