Van saját recepted?

Gombaleves galuskával

Gombaleves galuskával
Könnyű
31-60 perc
4 fő
101-300 Forint
Hozzávalók:
  • 1.3 l húsleveslé
  • 2 krumpli
  • 1 sárgarépa
  • 1 paradicsom
  • 150 gr sampinyon
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 20 ml olaj
  • 1 tojás
  • 2-3 ek. liszt
  • 70 ml szódavíz
  • petrezselyemzöld
Sokszor jólesik egy forró leves. Én nagyon szeretem a gombát, ezért gyakran készítek belőle levest is.
1. A felkockázott krumplit kezdjük el főzni a húsleveslében.
2. A felaprított hagymát és sárgarépát olajon kissé dinszteljük meg, majd adjuk hozzá a szeletelt gombát is, és 5-6 percig pároljuk tovább.
3. A megdinsztelt zöldségeket öntsük a krumplis levesbe.
4. A paradicsomot forrázzuk le, héját levéve daraboljuk, s indítsuk utánuk.
5. Míg fő a leves, készítsük el a galuskát. Mély tálba üssük a tojást, öntsük hozzá a szódavizet, s verjük fel. Tegyünk hozzá 2-3 ek. lisztet, sózzuk meg, s keverjük össze a hozzávalókat.
6. Amikor a leves megfőtt, teáskanállal szaggassunk bele kis nokedliket. Pár perc alatt feljönnek a leves tetejére.
7. Ízesítsük zúzott fokhagymával és aprított petrezselyemzölddel.
Forrás: vk.com
Címkék: gomba, leveles, levesek, recept
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/61807/pics/lead_800x600.jpg
gomba,leveles,levesek,recept
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?