Van saját recepted?

Karamellizált szilvatöltelékes alma

Karamellizált szilvatöltelékes alma
Könnyű
31-60 perc
4 fő
101-300 Forint
Hozzávalók:
Elképesztően finom és egészséges őszi édesség!
1. Vágjuk le az almák kalapját, közepüket karalábévájóval vagy fagylaltoskanállal ügyesen szedjük ki. Az alma húsából is szedjünk ki egy keveset, ezt majd vágjuk apró darabkákra.
2. A szilvákat aprítsuk kis kockákra.
3. A feldarabolt diót száraz serpenyőben enyhén pirítsuk meg. Tegyük mellé az alma- és szilvadarabokat. Szórjuk rá a cukrot, pár percig karamellizáljuk a gyümölcsöket.
4. Ültessük hőálló tálba az almacsészéket, töltsük bele a szilvás tölteléket. Csorgassuk meg mindegyiket egy kis mézzel.
5. A leveles tésztát vágjuk vékony csíkokra, ezzel rácsozzuk be az almák tetejét.
6. 200 fokos sütőben 18-20 percig süssük az almákat. Fantasztikus illat jelzi, hogy megsültek!
Forrás: vk.com
Jellemzők: vegetáriánus
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/61804/pics/lead_800x600.jpg
alma,dió,édesség,édességek,méz,szilva
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?