A Liu testvérek Európa urai
Liu Shaolin Sándor Európa-bajnoki címet nyert 1000 méteren a debreceni rövidpályás gyorskorcsolya Eb-n, testvére, Liu Shaoang ezüstérmet szerzett. Biztosan magyar Európa-bajnokot avatnak összetettben.
Van saját recepted?

Gombás-tojásos kulebjaka

Gombás-tojásos kulebjaka
Könnyű
120 perc felett
4 fő
301-500 Forint
Hozzávalók:
  • 200 ml tej
  • 20 gr élesztő
  • 1 ek. cukor
  • 1 tk. só ( 1/2 tk. a tésztához, 1/2 tk. a töltelékhez)
  • 5 db tojás ( 1 a tésztához, 1 a kenéshez, 3 a töltelékhez)
  • 50 gr vaj
  • 400-450 gr liszt
  • 200 gr gomba
  • 1 fej hagyma
  • 30 ml étolaj
  • pár szál kapor
  • 6 db kész palacsinta
Ráérős recept egyenesen Oroszországból, a hideg téli napokra, amikor nincs kedvünk kimozdulni otthonról. Persze bármikor máskor is elkészíthetjük.
1. Langyos, cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt. Szitáljunk hozzá 1 pohár lisztet. Ebből lesz a kovász. Letakarva meleg helyen kelesszük 20-25 percig.
2. Öntsük a kovászhoz a felolvasztott vajat, üssünk bele 1 tojást, sózzuk meg.
3. Fokozatosan adagoljunk a masszához 300-350 gr lisztet, s dagasszuk könnyű, rugalmas tésztává. Olajjal kikent edényben, letakarva, meleg helyen pihentessük 50-60 percig.
4. Közben nyugodtan el tudjuk készíteni a tölteléket. A finomra aprított hagymát kevés olajon üvegesre dinszteljük, majd rádobjuk a felaprított gombát, s 8-10 percig együtt pároljuk.
5. A megfőtt tojásokat lereszeljük, így adjuk az előbbiekhez. Ezután keverjük a töltelékbe a kaprot (aki inkább a petrezselymet szereti, felcserélheti vele). Sózzuk meg.
6. A korábban elkészített palacsintákat töltsük meg a töltelékkel, csavarjuk fel őket a szokásos módon.
7. A szépen megkelt tésztát nyújtsuk téglalap alakúra, hosszában egyik felébe fektessük a töltött palacsintákat, Másik felén ejtsünk 2 cm széles bevágásokat.
8. Hajtsuk a beirdalt részt a palacsintás részre, formáljuk henger alakúra. Sütőformában, szoba hőmérsékleten 25-30 percig még kelesszük a töltött tésztát.
9. Ezután felvert tojással kenjük át a felületét, és 175-180 fokos sütőben legalább 40-45 percig süssük.
10. Az elkészült kulebjakát pár perc hűtés után tegyük át egy fedeles edénybe. Nemsokára szeletelhető lesz.
Forrás: vk.com
Jellemzők: vegetáriánus
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/63861/pics/lead_800x600.jpg
főételek,gombás,kulebjaka,orosz,recept,tojás
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?