Van saját recepted?

Sonkás fánkocska

Sonkás fánkocska
Könnyű
61-120 perc
4 fő
301-500 Forint
Hozzávalók
  • 1 pohár víz
  • 100 gr vaj
  • 4 db tojás
  • 1 pohár liszt
  • étolaj
  • 100 gr konzerv borsó
  • 2 ek. majonéz
  • 100 gr sajt
  • 100 gr sonkás felvágott
  • 1 db sós uborka
  • petrezselyemzöld, 1-2 paradicsom
Megéri egy kis pepecselés a konyhában, ha szeretnénk elkápráztatni a vendégeinket.
1. Forraljuk fel a vizet, sózzuk meg, olvasszuk fel benne a vajat.
2. Apránként, állandóan kevergetve adjuk bele a lisztet. Főzzük meg a tésztát.
3. Amikor langyos, egyenként beleütjük a tojásokat. Alaposan kikeverjük a fánktésztát.
4. Sütőpapírral bélelt tepsit kenjük át olajjal. Olajos kézzel kis gombócokat formáljunk, ültessünk a papírra.
5. 200 fokon 20 percig süssük a gombóckákat, majd 170 fokon további 10 percig. Ekkorra már szép pirosra sülnek a fánkok. Hűtsük ki őket.
6. Vágjuk le a sapkájukat, majd töltsük meg a közepüket a reszelt sajt, felkockázott uborka és sonka, borsó meg majonéz keverékével. Díszítsük petrezselyemzölddel s 1-2 gerezd paradicsommal.
Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/66444/pics/lead_800x600.jpg
előételek,fánk,húsos,recept
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?