Van saját recepted?

Baromfi frikasszé

Baromfi frikasszé
Könnyű
31-60 perc
3 fő
500 Forint felett
Hozzávalók
  • 500 gr csirke- vagy pulykahús
  • 1-2 fej hagyma
  • 1-2 húsos paprika
  • 3-5 gerezd fokhagyma
  • 250 gr zsírszegény tejföl
  • só, fűszerek ízlés szerint
  • pár szál petrezselyemzöld

Pácolva az igazi!

1. A csirkét akár előkészítve ( egy éjszakára beáztatjuk a fokhagymás-tejfölös szószba), akár azonnal felcsíkozzuk.

2. A hagymát felkockázva, a paprikát csíkokra vágva zsiradék nélküli serpenyőben megfuttatjuk, ha szükséges, pici vizet önthetünk alá.

3. Ha nem pácoltuk a csirkét, most keverjük hozzá a fokhagymás tejfölt. Sózzuk, fűszerezzük ízlés szerint.

4. Öntsük rá a pirított zöldségekre, s forraljuk egybe velük. Ezután lefedve kb. 10 percig pároljuk. Közben párszor keverjük meg. Ha a hús kívül-belül szép fehér, vegyük le a tűzről, különben nagyon kiszárad.

5. Tálaláskor szórjuk meg petrezselyemzölddel. Köretként főtt rizst kínáljunk.

Forrás: vk.com

|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/68779/pics/lead_800x600.jpg
baromfi,csirke,főételek,frikasszé,pulyka,recept
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?