Van saját recepted?

Gyümölcsös nugát

Gyümölcsös nugát
Könnyű
120 perc felett
4 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 400 gr cukor
  • 100 ml víz
  • 100 gr méz
  • 1.5 tojásfehérje
  • 60 gr kandírozott narancs- és citromhéj
  • 60 gr pisztácia
  • 30 gr mandulaforgács
  • 30 gr egész szemű mandula

Mennyei csemege, bár várnod kell egy kicsit rá, amíg az első szeletbe beleharaphatsz.

1. A cukrot a vízben főzzük fel, aztán közepes lángon még 3 percig forraljuk, hadd sűrűsödjön.

2. Csorgassuk bele a mézet, ezzel tovább sűrítsük, arra vigyázva, nehogy karamellizálódjon.

3. Verjük fel a tojásfehérjét, s közben vékony sugárban adagoljuk bele a mézes szirupot. Addig verjük, míg a tojásos massza átveszi a szirup melegét.

4. A mandulát megpirítjuk, és a citrusfélékkel együtt a habhoz keverjük.

5. Hosszúkás formába öntjük.

6. 1-2 napig szobahőmérsékleten szárítjuk az édességet. Azután kivesszük a formából, és forró késsel szeleteljük.

Forrás: vk.com

|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/70031/pics/lead_800x600.jpg
desszert,édességek,gyümölcsös,nugát,recept
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?