Van saját recepted?

Békebeli túrós félhold

Békebeli túrós félhold
Könnyű
61-120 perc
4 fő
301-500 Forint
Hozzávalók
A tésztához:
  • 200 gr vaj
  • 100 gr cukor
  • 3 tojás
  • 450 gr liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
A töltelékhez:
  • 200 gr túró
  • 3 ek. cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás + 1 tojás sárgája
  • 50 gr tejföl
  • 2 ek. keményítő
  • porcukor a szóráshoz

Ha túl gyorsan elfogyna ez a túrós finomság, akkor ne restellj egy új adagot készíteni!

1. A lágy vajat és a cukrot keverjük össze, üssük hozzá a tojásokat, majd dolgozzuk bele a sütőporral elegyített lisztet. A cipóba formált tésztát 20 percre tegyük hűtőbe.

2. Ez idő alatt állítsuk össze a tölteléket: a 200 gr túrót, 3 ek. cukrot, vaníliás cukrot, a tojást, tejfölt és a keményítőt dolgozzuk össze.

3. Nyújtsuk ki a tésztát kb. 1/2 cm vastagságúra. Pohárral vagy kisebb átmérőjű fánkszaggatóval vágjunk belőle korongokat. Teáskanálnyi tölteléket tegyünk a közepükbe, majd félhold formára hajtsuk össze.

4. Sorakoztassuk őket száraz tepsibe, s kenjük meg felületüket tojássárgával. A tésztát szurkáljuk meg néhány helyen.

5. 220 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szépen megsülnek. Sütés során enyhén szétnyílnak.

6. Kihűlés után szórjuk meg a süteményt porcukorral.

Forrás: vk.com

|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/70930/pics/lead_800x600.jpg
édességek,süti,túrós
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?