Van saját recepted?

Kezdők vacsorája

Kezdők vacsorája
Könnyű
61-120 perc
4 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 200 gr darált hús
  • 150 gr rizs
  • 500 gr krumpli
  • 1 sárgarépa
  • 1/2 fej hagyma
  • 1 pohár víz
  • 2 ek. tejföl
  • 1/2 ek. sűrített paradicsom
  • 2 ek. olaj
  • 50 gr kemény sajt
  • só, bors
  • ízlés szerint egyéb fűszerek
  • 1-2 szál petrezselyemzöld

Természetesen ezt az egytálételt nem csak a kezdők készíthetik el. Ráadásul ebédnek is bártan megállja a helyét.

1. Főzzük meg a rizst. A hagymát apróra vágva, a sárgarépát finomra reszelve, a rizst kihűtve keverjük a darált húshoz. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük ízlés szerint. A masszából gömbölyítsünk kis fasírozottakat.

2. Vágjuk ketté a meghámozott krumplikat, utána vékonyan karikázzuk fel. Zsiradékkal kikent sütőformába csinosan elrendezve rakosgassuk a krumplit és a húsgombócokat.

3. Irányítsuk 180 fokos sütőbe 20 percre.

4. Hígítsuk a tejfölt vízzel, sűrített paradicsommal, ízesítsük sóval, borssal. Ezzel az öntettel locsoljuk meg a készülő ételt, s dugjuk vissza a sütőbe még 15 percre. Pár perccel a teljes elkészülte előtt szórjuk meg reszelt sajttal, tálalás előtt pedig egy kis zölddel.

Forrás: vk.com

|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/70932/pics/lead_800x600.jpg
egytálétel,főételek,recept
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?