Van saját recepted?

Húsgombóc paradicsommártással

Húsgombóc paradicsommártással
Könnyű
31-60 perc
3 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 1 kg darált marhahús
  • 300 gr fejes káposzta
  • 200 gr rizs
  • 2 fej hagyma
  • 2 sárgarépa
  • fűszerek ízlés szerint
  • só, bors
  • 2-3 tojás
  • 1 pohár paradicsomlé
  • 1 pohár tejföl
  • 2-3 ek. liszt
  • 1-2 ek. olaj
pár szál kapor

Elkészítés:

1. A rizst főzzük félkészre. A sárgarépát reszeljük durvára, a káposztát gyaluljuk vékonyra, a hagymát vágjuk apró kockára.

2. Az előkészített hozzávalókat dolgozzuk össze a darált hússal meg a  tojásokkal, majd sózzuk, fűszerezzük.

3. A masszából gömbölyítsünk csinos kis fasírozottakat, hempergessük meg lisztben, azután forró olajon mindkét oldalukra pirítsunk kérget. Helyezzük őket egy mélyebb lábasba.

4. Öntsük fel annyi vízzel, hogy az a gombócok közepéig érjen. Félig megfőzzük.

5. Keverjük össze a paradicsomlét a tejföllel, ezzel öntsük le most. Ha a lé nem lepné el a húst, egészítsük még kevéske vízzel. Közepes lángon kb. 45 perc alatt főzzük készre az ételt.

6. Tálaláskor hintsük meg aprított kaporral.

Forrás: vk.com

|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/71259/pics/lead_800x600.jpg
darált hús,káposzta,paradicsom,rizs
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?