Van saját recepted?

Mandulás habcsók

Mandulás habcsók
Könnyű
61-120 perc
4 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 2 nagyobb tojás fehérje
  • 100 gr finomított cukor
  • csipetnyi finom só
  • egész mandula

Kívül ropogós, belül krémes, olvadó!

1. Hűtsük le a tojások fehérjét. Vigyázzunk arra, hogy egy csepp sárgája se maradjon benne, különben nem tudjuk szépen felverni.

2. Mixerrel, közepes fokozaton kezdjük felverni a fehérjéket. Amikor már kellően kemény, adjuk hozzá a cukrot és a sót, s innentől a legmagasabb fokozaton keverjük fényesre.

3. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Evőkanálnyi adagokban, egymástól 4 cm távolságra helyezzük a habcsóknak való halmocskákat. Mindegyik tetejére ültessünk egy szem mandulát.

4. 150 fokra előmelegített sütőben kb. 1 óra hosszat süssük. Az édességet hagyjuk a tepsiben kihűlni. A habcsók krémszínű lesz, kívül ropogós, belül krémes, könnyen olvadó.

Forrás: vk.com

|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/71260/pics/lead_800x600.jpg
édesség,édességek,habcsók,habos,mandulás
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?