Van saját recepted?

Tengeri hal káposztával

Tengeri hal káposztával
Könnyű
31-60 perc
4 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • bármiféle tengeri hal
  • fejes káposzta
  • sárgarépa
  • hagyma
  • piros kaliforniai paprika
  • paradicsomlé
  • citrom
  • só, halfűszerek
  • petrezselyemzöld
  • liszt
  • olaj
  • friss uborka a tálaláshoz
  • ( minden ízlés szerinti mennyiségben)

Elkészítés:

1. A halat adagnyi szeletekre vágjuk, sózzuk, fűszerezzük, és 10-15 percre  félretesszük.

2. Ezután forgassuk meg lisztben, és serpenyőben, forró olajon, de közepes lángon süssük arany színűre mindkét oldalukat.

3. A káposztát finomra gyaluljuk, elkezdjük dinsztelni, de közben kiegészítjük a durvára reszelt sárgarépával, a felkockázott hagymával és a szeletelt paprikával. Pár perc után felöntjük egy kis paradicsomlével, megsózzuk, fűszerezzük, vágott petrezselyemzölddel ízesítjük. A zöldségeket nem kell túlpárolni, inkább maradjanak enyhén roppanósak, s a színüket se veszítsék el.

4. Tálaláskor a halszeleteket fektessük a zöldségágyra, reszeljünk rá egy kis citromhéjat, csepegtessünk rá egy kis citromlevet. Karikázzunk mellé friss uborkát.

Forrás: vk.com

Címkék: hal, zöldség
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/71262/pics/lead_800x600.jpg
hal,zöldség
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?