Elvisszük az otthonodba a KŐFESZT-et! Kőfeszt-film 2019.09.29. 18:55 M5
hirdetés
Van saját recepted?

Diós pite gyümölcsszufléval

Diós pite gyümölcsszufléval
Könnyű
61-120 perc
4 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
A tésztához:
  • 200 gr liszt
  • 100 gr vaj
  • 50 gr dió vagy mandula
  • 50 gr cukor
  • 1 tojás
A szufléhoz:
  • 350 gr sűrű tejföl
  • 2 ek. kukoricakeményítő
  • 2 tojás
  • 150-170 gr cukor
  • 250-300 gr kék áfonya, málna, ribizli keveréke

Tartalmas, gyümölcsökben és krémben gazdag édesség!

Elkészítés:

1. Daráljuk le a diót, szitáljuk hozzá a lisztet, adjuk bele a lágy vajat, a cukrot, majd a tojással gyúrjuk finom tésztává. Cipóba formálva, befóliázva tegyük fél órára hűtőbe.

2. 24 cm átmérőjű formába nyomkodjuk a tésztát úgy, hogy magas pereme legyen.

3. A szufléhoz habosítsuk ki a tojást a cukorral, keverjük bele a keményítőt, aztán a tejfölt, végül a gyümölcsöket. Egyengessük a tészta üregébe.

4. 180 fokra előmelegített sütő fölső polcára helyezzük a tortaformát, s kb. 1 óra hosszan süssük. Pontosabban addig, amíg még finom remegős a gyümölcsös öntet a pite tetején. ( Ezért 40 perc eltelte után már érdemes ránézni a süteményre.)

5. 10-15 percig tartsuk még a sütőformában, ezután könnyen kivehető a kész pite.

Forrás: vk.com

|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/71381/pics/lead_800x600.jpg
dió,édesség,gyümölcsös
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?