Van saját recepted?

Rózsaszín torta

Rózsaszín torta
Könnyű
61-120 perc
5 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
A tésztához:
  • 3 tojás
  • 200 gr tejföl vagy kefir
  • 1 tk. szódabikarbóna + pici ecet
  • 200 gr cukor
  • 2 ek. olvasztott vaj
  • 160 gr gríz
  • 160 gr liszt
  • 150 gr málnalekvár
A mázhoz:
  • 105 gr cukor
  • 35 ml víz
  • csipetnyi piros ételszínezék
A sziruphoz:

Kiváló, édes, mázas, rózsaszín, odahaza is könnyen elkészíthető vendégváró torta!

Elkészítés:

1. Habosítsuk ki a cukrot a tojásokkal, keverjük hozzá a tejfölt. Adjuk hozzá a grízt és a lisztet, az ecetben feloldott szódabikarbónát, valamint a 2 ek. olvasztott vajat. A hozzávalókat dolgozzuk egynemű masszává.

2. 18 cm átmérőjű formába öntsük a tortaalapot. 200 fokos sütőben 40 perc alatt megsül.

3. Amikor kihűlt, vágjuk ketté a tésztát, itassuk át cukorsziruppal. Ezt úgy készítsük elő, hogy forró vízbe keverjük a cukrot, felforraljuk, leszedjük a habját, kb. 20 fokosra visszahűtjük, s ízesítjük a konyakkal.

4. A készülő torta alsó lapját kenjük meg málnalekvárral.

5. Az összeragasztott tortát húzzuk át a mázzal. Ehhez forró vízbe mérjük bele a cukrot, s addig keverjük, míg az feloldódik benne. A keletkező habot leszedjük. Innentől fedő alatt nagy lángon sziruppá főzzük. Gyorsan hűtsük kb. 30 fokosra, végül keverjünk hozzá csipetnyi piros ételszínezéket.

6. A szép rózsaszínű mázra csorgassunk olvasztott csokoládét.

Forrás: vk.com

|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/71615/pics/lead_800x600.jpg
édességek,málnás,torta
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?