Van saját recepted?

Csirkemáj sütőzacskóban

Csirkemáj sütőzacskóban
Könnyű
120 perc felett
3 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 8-10 csirkemáj
  • 1 pohár kefir
  • só, bors, fűszerek
  • 1 ek. keményítő
  • 1 tojás
  • 1-2 közepes fej hagyma
  • 1-2 ek. olaj

Kiváló, puha, laktató egytálétel!

Elkészítés:

1. Tisztítsuk meg a májat, s keverjük össze a korábban elkészített páccal: a borssal ízesített kefir, keményítő és a felvert tojás elegyével. Pár óráig hagyjuk benne. Ezután csepegtessük le a felesleges marinádot.

2. Hintsük meg sóval, locsoljuk meg kevéske olajjal, s adjuk hozzá a felkarikázott hagymát. ( Aki szereti, tehet bele fokhagymát is.)

3. Az így előkészített hagymás májat helyezzük sütőzacskóba, szorosan zárjuk be a zacskó száját. Tűvel szurkáljuk meg néhány helyen, hogy a sütés során keletkező gőz eltávozhasson. A tepsi máris mehet a sütőbe.

4. 180 fokon kb. 20 perc alatt elkészül. Miután a sütőt kikapcsoltuk, 5-10 percig pihentessük benne az ételt.

Forrás: vk.com

Címkék: fűszeres, máj
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/71768/pics/lead_800x600.jpg
fűszeres,máj
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?