Van saját recepted?

Almabatyus túrós pite

Almabatyus túrós pite
Könnyű
61-120 perc
4 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 2.5 pohár liszt
  • 250 gr vaj
  • 200 gr túró
  • 2/3 pohár cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tk. sütőpor
  • 6-8 alma
  • fahéj
  • pár gerezd mandarin vagy datolya, aszalt sárgabarack, szilva, dió stb.
  • 1 tojás a kenéshez
  • porcukor a szóráshoz

Könnyed, tavaszias, finom édesség!

Elkészítés:

1. A lágy vajat a cukorral habosítsuk ki. Keverjük hozzá a túrót. Mehet bele a vaníliás cukor és a sütőporral elegyített liszt. Lágy tésztává gyúrjuk össze. Folpackba csavarjuk, fél órára hűtőbe tesszük. ( A liszt mennyisége a túró lágyságától függ: lehet az előírtnál kevesebb, de akár több is.)

2. A meghámozott almákat kettévágjuk, a magházat eltávolítjuk. Közepüket majd megtöltjük a receptben megadott gyümölccsel vagy gyümölcskeverékkel.

3. Két részre osztjuk a tésztát. Az egyik felével kibéleljük a tepsit úgy, hogy kis pereme is legyen. Töltött felükkel lefelé rásorakoztatjuk az almákat. Meghintjük pici fahéjjal. ( Ha az alma túl savanyú, mehet rá némi cukor is.)

4. Terítsük rá a tészta másik felét. Nyomkodjuk meg a széleket, de az almák közét is. A tészta tetejét kenjük meg felvert tojással.

5. 180 fokon 40-60 perc kell az elkészültéhez. Ez idő alatt finoman megpuhul az alma is, és a töltelék is.

6. Porcukorral meghintve tálaljuk a süteményt.

Forrás: vk.com

Címkék: almás, édesség, túrós
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/71769/pics/lead_800x600.jpg
almás,édesség,túrós
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?