Van saját recepted?

Almás-krémes leveles tészta

Almás-krémes leveles tészta
Könnyű
31-60 perc
4 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
A tésztához:
  • 500 gr leveles tészta
  • 1 tojás a kenéshez
  • 1-2 alma
  • 50 gr olvasztott vaj
  • 50 gr porcukor a szóráshoz
A krémhez:
  • 20 gr liszt
  • 80 gr cukor
  • 1/2 tojás
  • 150 ml tej
  • 5 gr vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • + tojás a kenéshez

Leveles, krémes, vendégváró édesség!

Elkészítés:

1. A rózsaszínűre pirított lisztet keverjük el a tojással. Vékony sugárban, folyamatosan kevergetve öntsük hozzá a cukorral felforralt tejet. Addig főzzük vele, míg krémszerűre besűrűsödik. Kihűlés után adjuk hozzá a vajat és a vaníliás cukrot. Gyorsan verjük egybe a hozzávalókat.

2. A munkalapra kiterített leveles tésztát vágjuk fel 3 db 8 cm szélességű és 6 db 2 cm szélességű csíkokra. Itt-ott szurkáljuk meg mindegyiket. A nagyobb lapokat kenjük meg felvert tojással.

3. E lapok széleire - mintegy lezárásul - fektessük a vékony csíkokat, s ezeket is kenjük meg tojással.

4. A kimaradó részekbe, "mélyedésekbe", habzsákból nyomjuk a korábban megfőzött krémet. Tetejére nyomkodjunk almaszeletkéket. Az almát felmelegített vajjal kenjük át, és hintsünk rá porcukrot. A 3 töltött réteget egymásra helyezve süssük meg.

5. A sütemény 200 fokos sütőben 30 perc alatt elkészül.

Forrás: vk.com

|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/71770/pics/lead_800x600.jpg
almás,leveles,sütemény
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?