Van saját recepted?

Bukta kapros-fokhagymás öntettel

Bukta kapros-fokhagymás öntettel
Könnyű
31-60 perc
4 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 2 tk. szárított élesztő
  • 470 gr liszt
  • 1 tk. cukor
  • 1.5 tk. só
  • 1 tojás + 1 sárgája
  • 250 ml tej
  • 65 gr vaj
  • kapor, fokhagyma ízlés szerint
  • 1 ek.olaj

Laktató, ebédre és vacsorára is fogyasztható, sós sütemény!

Elkészítés:

1. Kevés cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Hozzáadjuk a tojást és a sóval elkevert tisztet, majd az olvasztott vajat. Kidagasztjuk a tésztát.

2. Kelesztés után kinyújtjuk, buktához való gömböket szaggatunk belőle, és azokat szorosan egymás mellé helyezzük egy kerek sütőformában.

3. 30 perc után megkenjük őket 1 tojássárga + 1 ek. tej keverékével.

4. 180 fokos sütőben 30 perc alatt kisütjük.

5. A forró buktákat átkenjük a kapros-fokhagymás öntettel, amit előzetesen úgy készítettünk, hogy az aprított kaprot és a préselt fokhagymát alaposan kikevertünk 1 ek. olajjal.

Forrás: vk.com

|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/72066/pics/lead_800x600.jpg
fokhagymás,sósságok,sütemény
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?