Van saját recepted?

Stefánia vagdalt

Stefánia vagdalt
Könnyű
61-120 perc
3 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 500 gr darált sertéshús
  • 2 szelet fehér kenyér vagy zsömle
  • 1/2 pohár tej
  • 1 fej hagyma
  • 1 sárgarépa
  • 1 paradicsom
  • 1 tojás
  • 3 főtt tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • pár szál friss zöldhagyma, petrezselyemzöld, kapor

Hétköznap is dukáló, tojásos húsétel! Friss salátával kiválóan laktató!

Elkészítés:

1. Dolgozzuk össze a darált húst sóval, borssal, zúzott fokhagymával, felvert tojással és az előzetesen forró zsiradékon megdinsztelt hagyma, sárgarépa, aprított paradicsom elegyével, valamint a tejben áztatott, kinyomkodott kenyérbéllel.

2. Hosszúkás sütőformát béleljünk ki alufóliával, de úgy, hogy a széleken legalább 10 centinyire kilógjon.

3. Terítsük bele a fasírozott felét, s közepére egymás után sorakoztassuk a főtt tojásokat. Nyomkodjuk rá a hús maradékát.

4. A hústekercset zárjuk be a fóliával.

5. 180 fokos sütőben 40 percig süssük.

6. Igazán csak kihűlés után lehet szépen szeletelni. Tálaláskor díszítsük friss petrezselyemzölddel, kaporral és zöldhagymával.

Forrás: vk.com

|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/72068/pics/lead_800x600.jpg
darált hús,hústekercs,tojásos
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?