Elvisszük az otthonodba a KŐFESZT-et! Kőfeszt-film 2019.09.29. 18:55 M5
hirdetés
Van saját recepted?

Tatár húsos pogácsa

Tatár húsos pogácsa
Könnyű
61-120 perc
5 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
A tésztához:
  • 700 gr liszt
  • 250 gr vaj
  • 500 ml kefir
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1 tk. só
A töltelékhez:
  • 500 gr marhabélszín
  • 7 közepes krumpli
  • 3 fej hagyma
  • só, bors ízlés szerint
A leveshez:
  • 300 ml víz
  • 50 gr vaj
  • 1/3 tk. só
1 tojás a kenéshez

Akár ebédre is elkészíthető, húsos finomság!

Elkészítés:

1. A lisztet és a darabokra vágott hideg vajat összemorzsoljuk a kezünkkel. A szódabikarbónát feloldjuk a kefirben, s amikor kis buborékok jelennek meg a felszínén, beleöntjük a lisztbe. Könnyű, rugalmas tésztává gyúrjuk az összetevőket. Folpackba csomagoljuk, 20 percre félretesszük..

2. A bélszínt és a meghámozott krumplit 1 cm-es kockákra vágjuk, hozzáadjuk a felaprított hagymát, s az egészet megsózzuk, borsozzuk.

3. A megpihent tésztát újra átgyúrjuk, majd 2 részre osztjuk. ( Az egyiket felhasználásig visszatesszük a fóliába.) Az első tésztát 9 egyforma cipócskára szaggatjuk. Mindegyiket kerek lappá nyújtjuk. Közepükre halmozunk egy kis húsos tölteléket, aztán a széleket felcsippentve becsomagoljuk azt, de úgy, hogy maradjon egy kis nyílás a leves számára.

4. Ugyanígy töltsük meg a tészta másik felét.

5. Fóliával kibélelt tepsire ültessük a pogácsákat, kenjük meg tetejüket felvert tojással. 180 fokos sütőben 20 percig süssük. Akkor vegyük ki a tepsit, s a tésztanyílásokba öntsünk 1-1.5 ek. levest. Ezután még 40 percig süssük a töltött pogácsákat.

6. A leveshez 300 ml vízben oldjunk fel 50 gr vajat, sózzuk meg, 1-2 percig forraljuk. Ha van maradék húslevesünk, még egyszerűbb dolgunk van.

7. Melegen, hidegen egyaránt kitűnő étel a tatár pogácsa!

Forrás: vk.com

Címkék: húspogácsa
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/72664/pics/lead_800x600.jpg
húspogácsa
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?