Van saját recepted?

Töltött cukkini

Töltött cukkini
Könnyű
31-60 perc
3 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 3 csirkemellfilé
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 sárgarépa
  • 1 húsos paprika
  • olívaolaj
  • 2 ek. sűrített paradicsom
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 kg cukkini
  • 1/2 tk. curry
  • 150 ml tejszín
  • 100 gr kemény sajt
  • 1 ek. víz
  • só, bors

Laktató, húsos, tejszínes ínyencség!

Elkészítés:

1. A cukkinit hosszában félbevágjuk, belsejét kikaparjuk. A mellfilét és a paprikát pici darabkákra aprítjuk. A hagymát felkockázzuk, a sárgarépát lereszeljük. A zöldségeket - a hagyma kivételével - összekeverjük.

2. A húst 2 ek. olajon megpirítjuk. Egy másik serpenyőben 2 ek. olajon pedig megdinszteljük a hagymát. Hozzáadjuk a többi zöldséget, pár percig együtt puhítjuk őket. Ezután elkeverjük 1 ek. vízzel hígított 1 ek. paradicsompürével. Letakarjuk, 7-8 percig főzzük. A párolt zöldségekhez tesszük az előpirított csirkehúst, a petrezselyemzöld 2/3-át, a curryt, és az ételt megsózzuk, borsozzuk. Átkeverés után levesszük a tűzről.

3. Egy nagyobb sütőedénybe fektetjük a cukkiniket, kis vízzel felöntjük, s pár percig előfőzzük benne. Ezután leöntjük a vizet. A csónakokat megtöltjük a töltelékkel, megszórjuk reszelt sajttal.

4. A tejszínt színesítjük 1 ek. sűrített paradicsommal, s a töltött cukkini mellé/köré öntjük.

5. 180 fokra előmelegített sütőben 20-30 perc idő kell az elkészültéhez. Díszítsük a maradék petrezselyemzölddel.

6. Cukkini helyett használható spárgatök vagy patisszon is.

Forrás: vk.com

Címkék: cukkini, húsos
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/74162/pics/lead_800x600.jpg
cukkini,húsos
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?