Van saját recepted?

Tepsis lazac

Tepsis lazac
Könnyű
31-60 perc
4 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 1 kg lazac
  • 1.5 kg krumpli
  • 1 fej hagyma
  • 1 pohár tejföl vagy tejszín
  • 30 gr vaj
  • 150 gr sajt
  • citromlé
  • só, bors, ízlés szerinti fűszerek
  • zsiradék a tepsi kikenéséhez
  • kapor a díszítéshez
  • pár karika citrom a tálaláshoz

Mennyi, laktató halétel!

Elkészítés:

1. A halat adagnyi darabokra felszeljük. (Ha fagyasztott, előzetesen nem kell felengedni.) Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, meglocsoljuk egy kis citromlével, s rövid időre félretesszük.

2. A krumplit hámozás után karikára vagy félkarikára daraboljuk. Ezt is besózzuk, borsozzuk. A hagymát tetszőleges nagyságúra szeleteljük.

3. A kizsírozott tepsi aljára egy réteg krumplit terítünk, arra pedig hagymát. Következnek a halszeletek, amelyeket meglocsolunk tejföllel vagy tejszínnel.

4. 180 fokra előmelegített tepsibe dugjuk a fóliával lezárt tepsit. 30-40 perc után kinyitjuk a fóliát, az ételt megszórjuk reszelt sajttal, s pirulásig visszatesszük még a lazacot.

5. Tálaláskor aprított kaporral és citromkarikával díszítjük.

Forrás: vk.com

Címkék: kapros, lazac, tejföl
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/75704/pics/lead_800x600.jpg
kapros,lazac,tejföl
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?