Van saját recepted?

Padlizsánleves

Padlizsánleves
Könnyű
16-30 perc
2 fő
301-500 Forint
Hozzávalók:
  • 1 sárgarépa
  • 2 fej hagyma
  • 1 közepes padlizsán
  • 2 paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor kapor
  • 3 ágacska bazsalikom
  • 100 gr tejföl
  • só, szemes bors
  • 0.75 l víz

Itt egy szuper zöldségleves, ami kiválthatja ma, a vasárnapi húsleves ízét! Vitaminokban és erőben gazdag, laktató előétel!

Elkészítés:

1. Aprítsuk fel a zöldségeket: a padlizsánt kockára, a sárgarépát vékony csíkokra, a hagymát nagyon vékonyra, a paradicsomot hasábokra, a kaprot, bazsalikomot finomra.

2. Eresszük forró vízbe a zöldségeket -  az előbbi sorrendben. 20 percig fedő nélkül főzzük őket. Közben sózzuk, borsozzuk meg.

3. A legvégén tegyük bele az aprított fokhagymát, s keverjük bele a tejfölt is.

Forrás: vk.com

|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/75720/pics/lead_800x600.jpg
levesek,padlizsán,tejföl,zöldséges
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?