Van saját recepted?

Dióval töltött padlizsán

Dióval töltött padlizsán
Könnyű
16-30 perc
4 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:

Figyelem, különleges zöldséges előétel következik! Addig is elárulom, hogy a dió nagyon jól áll a padlizsánnak.

Elkészítés:

1. A padlizsánokat 3-5 mm vastag lapokra vágjuk. Besózzuk, 10 percig állni hagyjuk. Utána leitatjuk a levét. Kevés forró olajon mindkét oldalukat lepirítjuk,  papírszalvétára szedjük őket.

2. A diót robotgéppel vagy aprítógéppel szétcsapatjuk, s összekeverjük a zúzott fokhagymával. Ehhez a töltelékhez vegyítjük a finomra kockázott paradicsomot. (Héját érdemes korábban eltávolítani.)

3. A padlizsánszeletekre 1-1 kanálnyi krémet kenünk, majd feltekerjük. A kész tekercseket petrezselyemzölddel díszítjük.

4. Előételként nagyon finom!

Forrás: vk.com

|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/75817/pics/lead_800x600.jpg
diós,előételek,padlizsán
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?