Van saját recepted?

Fokhagymás padlizsánfalat

Fokhagymás padlizsánfalat
Könnyű
16-30 perc
2 fő
301-500 Forint
Hozzávalók:
  • 3-4 padlizsán
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2-3 ek. szójaszósz
  • 0.5 tk. cukor
  • étolaj
  • pár szál zöldhagyma

Remek, egészséges, sós falatoznivaló, csipsz helyett ajánlott!

Elkészítés:

1. A megmosott padlizsánokat hosszában lapjaira vágjuk, a lapokat elfelezzük.

2. Forró olajon 2 gerezd darabolt fokhagymát megfuttatunk, rögtön rátesszük és lepirítjuk a padlizsánfalatkákat. Megszórjuk a cukorral, meglocsoljuk a szójaszósszal. Így sütjük 5 percig, vigyázva, nehogy túlpuhuljon.

3. Meghintjük a maradék aprított fokhagymával, tányérra téve pedig a finomra darabolt zöldhagymával.

Forrás: vk.com

|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/75823/pics/lead_800x600.jpg
hagyma,padlizsán,ropogós
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?