Van saját recepted?

Túrós csiga tejfölös öntettel

Túrós csiga tejfölös öntettel
Könnyű
61-120 perc
5 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
A tésztához:
  • 350 gr liszt
  • 3 gr szárított élesztő
  • 100 ml tej
  • 50 gr cukor
  • 50 gr vaj vagy margarin
  • 70 gr tejföl
  • 3.5 gr só
A töltelékhez:
  • 500 gr túró
  • 1 tojás
  • 100 gr cukor
Az öntethez:

Isteni reggeli! Az unokáim teljesen odavannak érte.

Elkészítés:

1. Kevés cukorral ízesített langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt,s elkeverjük 2-3 ek. liszttel. 30-40 percre félretesszük a kovászt.

2. Az átszitált liszthez vegyítsük a sót és a többi cukrot. Öntsük hozzá a tejfölt, lágy vajat, aztán a kovászt. Dagasszuk ki a hozzávalókat. A tészta közepesen lágy lesz. Letakarva 10-15 percig pihentessük. Ezután gyúrjuk át újra, majd addig kelesszük, míg duplájára nő.

3. Közben készítsük el a tölteléket: a túrót keverjük ki a tojással és a cukorral.

4. A tésztát nyújtsuk 0.5 cm vastagságú téglalappá. Kenjük rá a túrótölteléket, majd tekerjük fel.

5. A tekercset daraboljuk csigákra. (Kb. 1.5 cm-es a legmutatósabb.) Sütőpapírral bélelt tepsire fektessük őket, de egymástól kellő távolságra Letakarva 40 percig várakozni fognak.

6. Pár perccel a sütés kezdete előtt kenjük át tetejüket felvert tojással. 180-200 fokon addig süssük, míg szépen megpirosodik a felületük.

7. Amikor kivettük a sütiket  a sütőből, rögtön mázoljuk át a tejföl és cukor keverékéből készített öntettel, majd szorosan lefedve tartsuk, míg kihűlnek.

Forrás: vk.com

|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/82154/pics/lead_800x600.jpg
csiga,édességek,tejföl,túrós
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?