Van saját recepted?

Rakott krumpli darált hússal

Rakott krumpli darált hússal
Könnyű
31-60 perc
4 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 2 kg krumpli
  • 500 gr darált hús (sertés vagy baromfi)
  • 1 fej hagyma
  • 4 ek. liszt
  • 4 tojás
  • 4 ek. tejföl
  • 100 gr sajt
  • 5 ek. panírmorzsa
  • 1 tk. pikáns húsfűszer
  • só, olaj

Húsos, zöldséges, egyszerű alapanyagokból álló, mégis nagyszerű egytálétel.

Elkészítés:

1. A meghámozott, felkockázott krumplit sós vízben főzzük készre. Pürésítsük, majd adjuk hozzá a lisztet és a felvert tojásokat.

2. A felaprított hagymát és a darált húst pároljuk meg, közben sózzuk, fűszerezzük.

3. Kiolajozott sütőforma alját szórjunk meg 2.5 ek. zsemlemorzsával (ettől lesz szép kérge az ételnek), erre simítsunk egy réteg krumplipürét, arra a reszelt sajt felét, majd a hagymás darált húst. Zárjuk le a maradék krumplival, sajttal. Kenjük át tejföllel a rakott ételt. Végül szórjuk meg 2.5 kanál panírmorzsával.

4. 190 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt elkészül.

Forrás: vk.com

|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/82194/pics/lead_800x600.jpg
darált hús,főételek,krumpli
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?