Van saját recepted?

Zöldséges ragu

Zöldséges ragu
Könnyű
16-30 perc
2 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • ízlés szerinti mennyiségben:
  • krumpli
  • sertéshús
  • sárgarépa
  • káposzta
  • brokkoli
  • piros és sárga húsú paprika
  • cukkini
  • só, bors
  • koriander, kömény, majoránna, rozmaring
  • babérlevél
  • zöldhagyma, fokhagyma
  • petrezselyemzöld
  • olaj

Zöldségbomba! Egészséges, egytálétel.

Elkészítés:

1. A megmosott krumplit félbe- vagy négybe vágjuk, a sárgarépát felkockázzuk. Ezt a két zöldséget kevéske vízben rögtön elkezdjük főzni.

2. Közben a falatnyira darabolt húst forró zsiradékban körbepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majoránnával, köménnyel ízesítjük, majd lefedve pároljuk tovább.

3. 15 perc múlva a krumplihoz tesszük, együtt pároljuk. Újabb 15 perc elteltével kiegészítjük az ételt a többi zöldséggel ( a rózsáira szedett brokkolival, a vastagabbra szeletelt káposztával, csíkozott paprikával, cukkinikarikákkal). Ekkor kerüljön bele a többi fűszer is. Így pároljuk készre a ragut.

4. Tálaláskor hintsük meg a finomra aprított zöldhagymával és a petrezselyemzölddel.

Forrás: vk.com

Címkék: ragu, zöldséges
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/83176/pics/lead_800x600.jpg
ragu,zöldséges
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?