Van saját recepted?

Csirkesonka házilag

Csirkesonka házilag
Könnyű
61-120 perc
4 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 600 gr csirkehús
  • 1 ek. zselatinpor
  • 1 tk. olaszos fűszerkeverék
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors

Meleg kiflivel vagy zsemlével, sajttal és zöldségekkel mesés egy reggeli, otthon házilag, könnyedén!

Elkészítés:

1. A sonkához a csirke különböző darabjait használjuk, így karakteresebb ízű lesz.

2. A húst vágjuk nagyon finom, apró darabkákra, hintsük rá a zselatinport. Keverjük hozzá a zúzott fokhagymát, a sót, borsot, fűszert. Így hagyjuk állni 20 percig.

3. Nyomkodjuk a masszát sütőzacskóba, száját szorosan kössük be, s egy hosszúkás formába, pl. üres konzervdobozba tömörítsük a húst.

4. Az edényt dugjuk 180 fokra előmelegített sütőbe. Süssük legalább 50 percig. A konzervdoboz alá tegyünk egy tányért.

5. Miután elkészült a sonka, hűtsük ki, ezután 12 órára tegyük hűtőbe.

6. ( A zselatinportól nem kell félni, sütés során a hús levet enged, a zselatint feloldja, utána szépen megköt.)

Forrás: vk.com

Címkék: csirke, sonkatekercs
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/83220/pics/lead_800x600.jpg
csirke,sonkatekercs
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?